Vitaalkunst

Tips en informatie voor een creatief en energiek leven zonder stress

De beweging naar binnen

Een reactie plaatsen

De kortste dag van het jaar komt weer in zicht. Dat betekent voor mij kaarsjes branden, op de bank zitten met chocolademelk en cake, lekker cocoonen met mijn gezinnetje, kortom gezelligheid en feestelijkheden, die zich veelal binnenshuis afspelen. We maken in deze tijd van het jaar letterlijk en figuurlijk een beweging naar binnen. Het is tijd voor reflectie en rust. De natuur doet hetzelfde. De oogst is geweest en de bomen en planten hebben tijd nodig om zich weer op te laden voor een nieuw jaar van groeien en bloeien.
Wat zou het fijn zijn als we in onze maatschappij en ons werkleven deze beweging naar binnen in deze tijd ook zouden maken. Dan bedoel ik dat we in de winter wat minder activiteiten buitenshuis ontplooien en ons terugtrekken in kleinere kring. En dat we in de lente en de zomer weer actiever worden naar buiten toe.
Voelt dat niet veel vanzelfsprekender dan hoe het nu gaat?
Nu trekt iedereen zich in de zomer terug en liggen allerlei activiteiten stil, omdat we op vakantie gaan. In de herfst en winter beginnen we weer in volle vaart met allerlei nieuwe activiteiten. Hoe vaak hoor je niet iemand zuchten op een donkere winteravond: “Ik zat zo lekker op de bank en was daar bijna blijven zitten in plaats van te gaan …..(vul maar in).”Ik heb niet direct een oplossing hoe dit nu in de praktijk te brengen, maar het is wel iets dat me bezighoudt.

Advertenties

Auteur: vitaalkunst

Mijn praktijk Vitaalkunst is een Creatieve Oase voor mannen en vrouwen die op zoek zijn naar innerlijke rust en nieuwe energie. Vaak zijn zij overbelast of vastgelopen door ziekte of persoonlijke omstandigheden en zijn ze het contact met zichzelf kwijtgeraakt. In mijn Creatieve Oase ga je bouwen aan een zacht stromend en ontspannen leven vanuit jouw eigen innerlijke wijsheid. Kijk op www.vitaalkunst.nl voor meer informatie. Hartelijke groet Elske Hoen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s